Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een branchetemplate en implementatiemethodiek ontwikkeld, speciaal gericht op constructiewerk. U zult uw proces als constructeur direct herkennen in onze software. Door deze template is ze immers al volledig toegespitst op uw type bedrijf. Daarnaast is Ridder iQ dynamisch genoeg om zelf aanpassingen te maken. Met een speciaal voor constructiewerk ontwikkelde implementatiemethodiek en specialisten die veel ervaring hebben binnen deze branche, zorgen we keer op keer voor een succesvolle implementatie.

Als constructiebedrijf kunt u bouwen op Ridder iQ.

Of u nu het lichtere of zwaardere constructiewerk uitvoert, weet dat u kunt bouwen op Ridder iQ! Koppel met diverse CAD systemen waaronder Tekla of integreer met bijvoorbeeld HiCad, zodat u handmatig geen stuklijsten meer op hoeft te bouwen. Bepaal razendsnel uw kostprijs door middel van de snelle calculatie in Ridder iQ en ‘speel’ naar gelieven met de kiloprijs. Stuur papierloos uw productie aan via Shopfloor control. U houdt constant het overzicht over uw planning en machinecapaciteit en u kan meteen bijsturen waar nodig. Werk met serienummers en draag zorg voor volledige traceerbaarheid van grondstoffen. Ook als projectmatig constructiebedrijf biedt Ridder iQ uitkomst. Voor uw montage op locatie hebben wij tevens een specifieke planningsmodule. En met onze service app heeft u alle relevante informatie bij de klant bij de hand om registraties te doen.

Ridder iQ is dé oplossing voor constructiebedrijven. Wilt u zelf een proefrit maken met onze software? Nodig gerust één van onze specialisten uit!

Ridder iQ - Stuklijstboom
Ridder iQ - Materiaalstatus

Real-time inzicht in uw volledige bedrijf

Ridder iQ biedt real-time inzicht in uw resources, materiaalbehoefte, capaciteit en planning. U kan op die manier constant te sturen op basis van actuele gegevens. Wat Ridder daarin belangrijk vindt, is dat informatie naar de gebruiker toekomt. Niet meer zoeken naar informatie, geen rapporten meer uitdraaien, maar live informatie op uw scherm. Informatie gebaseerd op specifieke rollen binnen uw bedrijf. Een inkoper wil immers andere informatie te zien krijgen dan bijvoorbeeld een verkoper of een werkvoorbereider.

Voorwaardelijke opmaak en dashboards

Dankzij voorwaardelijke opmaak kunt u heel gemakkelijk met kleuren werken. Had er al een koopdeel binnen moeten zijn, of dreigt een order onder de gewenste marge te komen, Ridder iQ maakt het direct visueel zichtbaar. Tevens kunt u van alle informatie uit de database, dashboards maken waarin draaitabellen en grafieken verwerkt zijn. Ridder iQ is zo gebruiksvriendelijk dat gebruikers dit ook zelf kunnen instellen en beheren.

Ridder iQ - Voorwaardelijke opmaak

Andere interessante modules

Productieplanning

Productieplanning

Plan uw productie met een Gantt-diagram en maak uw capaciteit en bezetting inzichtelijk

CAD integratie

CAD integratie

Integreer uw CAD-pakket, zodat er automatisch stuklijsten worden gegenereerd

Shopfloor Control

Shop Floor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg real-time inzicht in de status van de lopende bewerkingen.

Projectmanagement

Projectmanagement

Creëer een project met fases en budgetregels en beheer uw volledige project

Projectplanning

Projectplanning

Bewaak uw verschillende fases, houd zicht op uw resources en de status van uw materialen

Service en Onderhoud

Service en Onderhoud

Verleen ad-hoc en periodiek service op uw objecten in het veld en maak servicecontracten aan

Neem contact op met onze specialist

Wouter Fonteyn
w.fonteyn@ridderdatasystems.be
+32 (0) 52 57 88 44