Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een branchetemplate en implementatiemethodiek ontwikkeld, speciaal gericht op een plaatverwerkend bedrijf . U zult uw proces als plaatwerker direct herkennen in onze software. Door deze template is ze immers al volledig toegespitst op uw type bedrijf. Daarnaast is Ridder iQ dynamisch genoeg om zelf aanpassingen te maken. Met een speciaal voor plaatwerk ontwikkelde implementatiemethodiek en specialisten die veel ervaring hebben binnen deze branche, zorgen we keer op keer voor een succesvolle implementatie.

Volledig geautomatiseerd met Ridder iQ

Of u nu snij of zetwerk levert, misschien wel dieptrekt of kunststof plaatmateriaal verwerkt, Ridder iQ zit als gegoten. Wij zijn er trots op dat wij een groot gedeelte van plaatverwerkend Nederland met Ridder iQ hebben mogen automatiseren.

CAM-systemen voor het nesten van plaatwerk, zoals WiCam, Bysoft, Radan of Trutops Fab, kunnen rechtstreeks geïntegreerd worden. Dankzij een directe integratie met leveranciers zoals M.C.B. gebeuren inkopen en financiële afwikkeling vrijwel automatisch. Door middel van de real-time materiaalstatus in Ridder iQ heeft u constant inzicht in de beschikbaarheid van materiaal. Stuur papierloos uw productie aan via Shopfloor control. U houdt constant het overzicht over uw planning en uw capaciteit en u kan meteen bijsturen waar nodig. Zorg met Ridder iQ voor een hogere bezetting van uw machines!

Ridder iQ is dé oplossing voor plaatverwerkende bedrijven. Wilt u zelf een proefrit maken met onze software? Nodig gerust één van onze specialisten uit!

Ridder iQ - Shopfloor Control
Ridder iQ - Materiaalstatus

Real-time inzicht in uw volledige bedrijf

Ridder iQ biedt real-time inzicht in uw resources, materiaalbehoefte, capaciteit en planning. U kan op die manier constant te sturen op basis van actuele gegevens. Wat Ridder daarin belangrijk vindt, is dat informatie naar de gebruiker toekomt. Niet meer zoeken naar informatie, geen rapporten meer uitdraaien, maar live informatie op uw scherm. Informatie gebaseerd op specifieke rollen binnen uw bedrijf. Een inkoper wil immers andere informatie te zien krijgen dan bijvoorbeeld een verkoper of een werkvoorbereider.

Voorwaardelijke opmaak en dashboards

Dankzij voorwaardelijke opmaak kunt u heel gemakkelijk met kleuren werken. Had er al een koopdeel binnen moeten zijn, of dreigt een order onder de gewenste marge te komen, Ridder iQ maakt het direct visueel zichtbaar. Tevens kunt u van alle informatie uit de database, dashboards maken waarin draaitabellen en grafieken verwerkt zijn. Ridder iQ is zo gebruiksvriendelijk dat gebruikers dit ook zelf kunnen instellen en beheren.

Ridder iQ - Voorwaardelijke opmaak

Andere interessante modules

CAM integratie

CAM integratie

Diverse CAM-systemen kunnen rechtstreeks geïntegreerd worden voor een efficiënte nesting en een volledige nacalculatie

Barcode uren

Barcode uren

Direct inzicht in uw productie door middel van barcodescanners die bewerkingen in de productie registreren

Productieplanning

Productieplanning

Plan uw productie met een Gantt-diagram en maak uw capaciteit en bezetting inzichtelijk

Neem contact op met onze specialist

Wouter Fonteyn
w.fonteyn@ridderdatasystems.be
+32 (0) 52 57 88 44