Dankzij onze jarenlange ervaring binnen de verspaning hebben wij een branchetemplate en implementatiemethodiek ontwikkeld, speciaal gericht op een verspanend bedrijf . U zult uw proces als verspaner direct herkennen in onze software. Door deze template is ze immers al volledig toegespitst op uw type bedrijf. Daarnaast is Ridder iQ dynamisch genoeg om zelf aanpassingen te maken. Met een speciaal voor verspaning ontwikkelde implementatiemethodiek en specialisten die veel ervaring hebben binnen deze branche, zorgen we keer op keer voor een succesvolle implementatie.

Volledig geautomatiseerd met Ridder iQ

Veel draai- en freesbedrijven vertrouwen dagelijks volledig op Ridder iQ. Wij denken dat dit komt doordat ons ERP-systeem u niet in de weg staat, maar juist een waardevol gereedschap is. Wij beseffen hoe dynamisch en snel uw dagelijkse praktijk is. Ridder iQ biedt de mogelijkheid om zeer snel te calculeren, eventueel op basis van een eerder geproduceerd werk. Repeterend werk gaat natuurlijk nog veel sneller. Die snelheid wordt mogelijk gemaakt doordat u volledig zelf bepaalt hoe alle invoerschermen eruit zien. U hoeft dus niets in te voeren wat u niet gebruikt. Het systeem stelt zich volledig in dienst van uw processen op.

Dankzij een directe integratie met leveranciers zoals M.C.B. gebeuren inkopen en financiële afwikkeling vrijwel automatisch. Door middel van de real-time materiaalstatus in Ridder iQ heeft u constant inzicht in de beschikbaarheid van materiaal. Stuur papierloos uw productie aan via Shopfloor control. U houdt constant het overzicht over uw machinecapaciteit en u kan meteen bijsturen waar nodig. Zorg met Ridder iQ voor een hogere bezetting van uw machines!

Ridder iQ is dé oplossing voor verspanende bedrijven. Wilt u zelf een proefrit maken met onze software? Nodig gerust één van onze specialisten uit!

Ridder iQ - Materiaalstatus

Real-time inzicht in uw volledige bedrijf

Ridder iQ biedt real-time inzicht in uw resources, materiaalbehoefte, capaciteit en planning. U kan op die manier constant te sturen op basis van actuele gegevens. Wat Ridder daarin belangrijk vindt, is dat informatie naar de gebruiker toekomt. Niet meer zoeken naar informatie, geen rapporten meer uitdraaien, maar live informatie op uw scherm. Informatie gebaseerd op specifieke rollen binnen uw bedrijf. Een inkoper wil immers andere informatie te zien krijgen dan bijvoorbeeld een verkoper of een werkvoorbereider.

Voorwaardelijke opmaak en dashboards

Dankzij voorwaardelijke opmaak kunt u heel gemakkelijk met kleuren werken. Had er al een koopdeel binnen moeten zijn, of dreigt een order onder de gewenste marge te komen, Ridder iQ maakt het direct visueel zichtbaar. Tevens kunt u van alle informatie uit de database, dashboards maken waarin draaitabellen en grafieken verwerkt zijn. Ridder iQ is zo gebruiksvriendelijk dat gebruikers dit ook zelf kunnen instellen en beheren.

Ridder iQ - Voorwaardelijke opmaak

Andere interessante modules

Productieplanning

Productieplanning

Plan uw productie met een Gantt-diagram en maak uw capaciteit en bezetting inzichtelijk

Partijregistratie

Traceability

Volledige traceerbaarheid van alle ruwe materialen en grondstoffen gebruikt in uw eindproducten

Shopfloor Control

Shop Floor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg real-time inzicht in de status van de lopende bewerkingen.

Barcode uren

Barcode uren

Direct inzicht in uw productie door middel van barcodescanners die bewerkingen in de productie registreren

Neem contact op met onze specialist

Wouter Fonteyn
w.fonteyn@ridderdatasystems.be
+32 (0) 52 57 88 44