U en uw organisatie hebben baat bij een soepele en efficiënte implementatie, zonder procesverstoring. Daarom wordt de implementatieperiode begeleid door een projectteam. Dit team implementeert volgens een speciaal ontwikkelde implementatiemethodiek, zodat Ridder iQ en Ridder iQ Slim snel en vakkundig geïmplementeerd kunnen worden. Het projectteam vanuit Ridder fungeert tijdens het proces als aanspreekpunt en zorgt voor een gedegen oplevering naar support.

Het Ridder Implementatie Document

Bij een implementatietraject, bij u op locatie, hanteren onze Business Consultants een specifieke implementatiemethode. Een Business Consultant fungeert tijdens de implementatie als vast aanspreekpunt en begeleidt u ook na live-gang. Afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project stellen we een projectmanager aan. In het Ridder Implementatie Document (RID) beschrijven we de projectscope, de fasering en de planning. Dit RID fungeert als basis van het project. Afhankelijk van het project analyseren en documenteren we ook de (gewenste) bedrijfsprocessen in een blauwdrukfase en projecteren deze op Ridder iQ. U weet dus vooraf precies hoe we uw bedrijf automatiseren met Ridder iQ.

Na de implementatie

Na installatie heeft u al een testadministratie beschikbaar. Hierin past u het geleerde direct toe. Onze business consultant neemt alle processen en modules door met de projectgroep en leidt de eindgebruikers op om te werken met Ridder iQ. Onze technisch consultants zorgen voor integraties en klantspecifieke toepassingen, onze financieel consultant begeleidt u bij de financiële aansluiting. De business consultant helpt met het analyseren van gegevens. Nadat een succesvol verloop van de acceptatietest, begeleidt de hij de live-gang. Ook is hij beschikbaar voor nazorg.

Onze oplossingen

Locatiebeheer

Beheer alle artikelen die aanwezig zijn binnen uw maakbedrijf in één module. Van ontvangst, tot onderhanden werk, tot en met levering: Ridder iQ Locatiebeheer maakt alles inzichtelijk. De geleidebon is met deze module verleden tijd.

Ridder iQ Analytics

Zonder goede managementinformatie kunt u uw maakbedrijf niet goed aansturen. Ridder iQ Analytics powered by Qlik Sense biedt de oplossing.
Productconfigurator

Productconfigurator

Configureer uw complexe samengestelde producten snel en secuur, en neem deze direct in productie.
Productieplanning

Productieplanning

Realtime inzicht in uw capaciteit. Voor een flexibele orderacceptatie en het behalen van levertijden.
Scan Sys

Scan Sys

Scan en herken data op diverse documenten zoals aankoopfacturen voor een snelle controle

CRM App

Wilt u onderweg inzicht in afspraken, taken en contactpersonen? Gebruik de CRM-app in combinatie met Ridder iQ Relatiebeheer.
Service App

Service remote app

De complete (off-line) field service app voor uw service- of montagemedewerkers
Partijregistratie

Traceability

Volledige traceerbaarheid van alle ruwe materialen en grondstoffen gebruikt in uw eindproducten
PDA logistiek

PDA Logistiek

Beheer uw magazijnen en verzamel onderdelen voor een productieorder met een PDA-scanner
CAM integratie

CAM integratie

De integratie van Ridder iQ met uw CAM-systeem zorgt voor kloppende calculaties, kortere orderdoorlooptijden, een efficiënte inzet van capaciteit en minder afval.
PDM integratie

PDM integratie

Gebruikt u een PDM- of een PLM-systeem voor artikelbeheer? Dankzij integratie met Ridder iQ werkt u nóg efficiënter en met een minimale foutkans.
CAD integratie

CAD integratie

Dankzij integratie met diverse CAD-systemen bereikt u kortere orderdoorlooptijden, een efficiëntere machinecapaciteit en minder afval.
Shopfloor Control

Shopfloor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg realtime inzicht in de status van de lopende bewerkingen.
Projectplanning

Projectplanning

Realtime inzicht in uw lopende projecten. Bewaak uw mijlpalen, houd zicht op uw resources en uw materiaalstatus.
Projectmanagement

Projectmanagement

Creëer uw projecten met fases en budgetregels en beheer realtime alle lopende projecten.
Financiële Integratie

Financiële integratie

Ridder iQ integreert bi-directioneel en realtime aan diverse boekhoudpakketten. U bent vrij in het bepalen van uw boekingsschema.
Service en Onderhoud

Service en Onderhoud

Verleen ad-hoc en periodiek service op uw producten op locatie en maak servicecontracten aan.
Barcode uren

Barcode uren

Direct inzicht in uw productie door middel van barcodescanners die bewerkingen in de productie registreren.