Productconfigurator

Hoe behoudt u als klantordergestuurd productiebedrijf uw concurrentiepositie? Door het aanbieden van een concurrerend product, met zo min mogelijk belasting van uw medewerkers. Door niet onder kostprijs te leveren. En door uw faalkosten sterk te reduceren. Met Ridder iQ interactieve Product Configurator (iPCF) legt u de volledige procesintegratie vast, al vanaf de offerte. U beperkt de foutkans en boekt tijdwinst in de hele keten. Uw verkopers kunnen automatisch de productstructuur, kostprijs, verkoopprijs en specificaties laten configureren. Dit zorgt voor een naadloze overgang van verkoop naar productie.

Voor klantordergestuurde productiebedrijven
Ridder iQ iPCF is bedoeld voor klantordergestuurde productiebedrijven die hun productie- en verkoopproces graag zo efficiënt mogelijk inrichten om zo hun concurrentiekracht te vergroten.

Zo werkt Ridder iQ iPCF

Ridder iQ iPCF biedt een verregaande verkoop- en productieondersteuning. U kunt zelf een interactieve productconfigurator inrichten en onderhouden, zonder afhankelijk te zijn van scripting en maatwerk door een programmeur.

Zowel variabelen als opties definiëren
Dankzij de interactieve gebruikersinterface iPCF kunt u met Ridder iQ iPCF onder de te configureren eindproducten zowel variabelen (gebruikersvragen) als mogelijke opties (antwoorden) definiëren. Door bepaalde combinaties van variabelen en opties uit te sluiten, voorkomt u foutieve invoer.

Offertes en orders
Ridder iQ iPCF is geïntegreerd in Ridder iQ. U start de module op door het ingeven van een configureerbare stuklijst op een verkoopofferte of verkooporder. Deze stuklijst heeft in de basisinstellingen een artikelrelatie. Bij dit artikel zijn eenmalig variabelen en opties geconfigureerd, eventueel met afbeeldingen en afhankelijkheden.

Snel en foutloos meerdere offertes aan u klant aanbieden
Wenst uw klant een aanpassing in de productconfiguratie? Dan start u Ridder iQ iPCF nogmaals op en voert u de aanpassing door in een offerterevisie. Opnieuw worden de productconfiguratie, specificaties en verkoopprijs dynamisch bepaald en vastgelegd. De module houdt daarbij rekening met de op dat moment geldende variabelen, opties en calculatieprijzen van onderliggende artikelen, diversen, bewerkingen, uitbestedingen en (parametrische) sub-stuklijsten. U biedt dus snel en foutloos meerdere offertes aan met verschillende configuraties, specificaties en prijzen.

Er zijn geen events om te tonen


Neem contact op met onze specialist

Wouter Fonteyn
w.fonteyn@ridderdatasystems.be
+32 (0) 52 57 88 44


Ridder iQ Productconfigurator productsheet
Download

Andere oplossingen

Productieplanning

Productieplanning

Realtime inzicht in uw capaciteit. Voor een flexibele orderacceptatie en het behalen van levertijden.

Service en Onderhoud

Service en Onderhoud

Verleen ad-hoc en periodiek service op uw producten op locatie en maak servicecontracten aan.

PDA logistiek

PDA Logistiek

Beheer uw magazijnen en verzamel onderdelen voor een productieorder met een PDA-scanner