Traceability

Heeft uw bedrijf een ISO-certificatie? Dan dienen de artikelen altijd traceerbaar te zijn. Bovendien moet inzichtelijk zijn welke certificaten en kenmerken er bij zo'n product horen. Zo voorkomt u een foutieve levering van producten en spoort u productiefouten snel op. Maar hoe organiseert u dat? Ridder iQ Traceability maakt het u gemakkelijk.

Voor maakbedrijven met ISO-verplichtingen
Ridder iQ Traceability is bedoeld voor maakbedrijven die hun ISO-verplichtingen zo efficiƫnt mogelijk willen invullen. Geen tijdrovende zoektochten naar de herkomst van een product, maar alle informatie snel op een rij.

Zo werkt Ridder iQ Traceability

Met Ridder iQ Traceability maakt u snel en gemakkelijk partijen aan, met hieraan gekoppeld de juiste kenmerken, chargenummers, serienummers en certificaten. De artikelen die u inkoopt, krijgen een uniek partijnummer met de juiste kenmerken eraan gekoppeld. Ridder iQ Traceability is specifiek bedoeld om artikelen traceerbaar te maken. Blijken er na uitlevering van de order gebreken te zijn in de gebruikte artikelen? Met deze module achterhaalt u direct uit welke partijen de artikelen komen. Ook ziet u in welke andere (lopende) orders de artikelen uit de betreffende partij zijn gebruikt.

Gevaarlijke situaties
Deze traceerbaarheid is essentieel als de gebruikte artikelen gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld als het artikel is bewerkt tot ophangingsonderdeel voor de luchtvaartindustrie, met een mogelijke terugroepactie tot gevolg.

Traceability-mogelijkheden
De module Ridder iQ Traceability biedt onder meer de volgende mogelijkheden:

  • Direct inzichtelijk in welke projecten, orders of deelorders een bepaald artikel is gebruikt (met bijbehorende chargenummers en certificaten);
  • Direct inzichtelijk naar welke klanten de producten zijn verzonden;
  • Direct inzichtelijk van welke leverancier de grondstof afkomstig is;
  • Direct inzichtelijk uit welke landen de grondstoffen afkomstig zijn.

Houdbaarheid en garantie
Hebben bepaalde gecertificeerde partijen een houdbaarheidsdatum of garantietermijn? U koppelt deze gegevens eenvoudig aan de partijen. Ridder iQ kan altijd de materialen uit de partij specificeren op vervaldatum. Ridder iQ Traceability is voor uw bedrijf een ideale aanvulling om uw traceerbaarheid te optimaliseren zonder te investeren in dure externe softwaresystemen.

Er zijn geen events om te tonen


Neem contact op met onze specialist

Wouter Fonteyn
w.fonteyn@ridderdatasystems.be
+32 (0) 52 57 88 44


Andere oplossingen

Productconfigurator

Productconfigurator

Configureer uw complexe samengestelde producten snel en secuur, en neem deze direct in productie.

Productieplanning

Productieplanning

Realtime inzicht in uw capaciteit. Voor een flexibele orderacceptatie en het behalen van levertijden.

Projectplanning

Projectplanning

Realtime inzicht in uw lopende projecten. Bewaak uw mijlpalen, houd zicht op uw resources en uw materiaalstatus.