Traceability

De ISO-certificatie verplicht bedrijven om hun producten volledig traceerbaar te maken. Ook moet duidelijk zijn welke certificaten en kenmerken er bij zo'n product horen. Zo voorkomt u dat producten fout worden geleverd en kunt u productiefouten snel opsporen. Maar hoe organiseert u dat? Ridder iQ Traceability maakt het eenvoudig.


Voor wie?

Ridder iQ Traceability is er voor bedrijven die zo efficiƫnt mogelijk aan hun ISO-verplichtingen willen voldoen. Geen tijdrovende zoektochten naar de herkomst van een product, maar alle informatie snel op een rijtje.

Hoe werkt het?
Met behulp van deze module bent u in staat om eenvoudig partijen aan te maken met de juiste kenmerken, chargenummers, serienummers en certificaten aan gekoppeld. De materialen die u aankoopt krijgen een uniek partijnummer met de juiste kenmerken eraan gekoppeld. Ridder iQ Traceability is specifiek bedoeld om artikelen traceerbaar te maken. Als er na uitlevering van een order gebreken blijken te zijn in de gebruikte artikelen, is meteen te achterhalen uit welke partijen de artikelen afkomstig zijn. Ook is te zien in welke andere (lopende) orders deze artikelen zijn gebruikt.

Gevaarlijke situaties
Deze traceerbaarheid is essentieel als de gebruikte artikelen gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Dit kan het geval zijn als het artikel bijvoorbeeld bewerkt is tot ophangingsonderdeel voor de luchtvaartindustrie, met een mogelijke terugroepactie tot gevolg.

Mogelijkheden
De module Ridder iQ Traceability biedt onder meer de volgende mogelijkheden:

  • direct inzicht in welke projecten, orders of deelorders een bepaald artikel is gebruikt (met bijbehorende chargenummers en certificaten);
  • direct inzicht in naar welke klanten de producten zijn verzonden;
  • direct inzicht in van welke leverancier de grondstof afkomstig is;
  • direct inzicht in de landen waaruit de grondstoffen afkomstig zijn.

Ridder iQ Workshop

6 december 2017
12:00
Ridder Data Systems ,Zele
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met onze specialist

Wouter Fonteyn
w.fonteyn@ridderdatasystems.be
+32 (0) 52 57 88 44


Andere oplossingen

Productconfigurator

Productconfigurator

Configureer uw complexe samengestelde producten snel dankzij de Productconfigurator en neem ze direct in productie

Productieplanning

Productieplanning

Plan uw productie met een Gantt-diagram en maak uw capaciteit en bezetting inzichtelijk

Projectplanning

Projectplanning

Bewaak uw verschillende fases, houd zicht op uw resources en de status van uw materialen