PDM integratie

Werkt uw engineeringsafdeling veel met een 2D- of een 3D-CAD-systeem? En wilt u CAD-gegevens, stuklijsten en data van het product beheren? Dat stelt hoge eisen aan beschikbaarheid van informatie en de juiste versie van documenten, die op het elk moment opvraagbaar moeten zijn voor de juiste personen. Want klanten willen steeds sneller een klantspecifiek product geleverd krijgen. Bovendien krijgen ze steeds meer inspraak in het ontwikkelproces van het uiteindelijke product. Ridder iQ PDM/PLM Integratie zorgt voor een integratie van ons ERP-pakket met uw PDM- of PLM-pakket. Daardoor werkt u nóg efficiënter met minimale foutkans.

Module voor machinebouwers
Met deze module integreert u uw ERP-systeem Ridder iQ volledig met uw PDM- of PLM-systeem, op zowel grof als detailniveau. Deze integratie is bi-directioneel en volledig binnen uw PDM- of PLM-omgeving geïntegreerd. En wilt u CAD-gegevens, stuklijsten en data van het product beheren? Dan is Product Data Management (PDM) onmisbaar.

Hoe werkt Ridder iQ PDM/PLM Integratie?

Een PDM-applicatie is een specifiek type product met als primair doel om productdata te beheren. PDM-applicaties kunnen productdata door de gehele levenscyclus beheren. Product Lifecycle Management (PLM) richt zich op herstructurering van productontwikkeling en productieprocessen gedurende de gehele levenscyclus van het product. Zowel PLM als PDM worden vaak toegepast voor een deel van de data in het bedrijf en werken daardoor nauw samen met andere IT-applicaties, zoals-ERP systemen. De features van Ridder iQ PDM/PLM Integratie:

Kostenbewust engineeren
Dankzij de integratie van PDM en PLM met Ridder iQ toont PDM al tijdens de engineeringsfase informatie uit het ERP-systeem. Daardoor hebben engineers direct inzicht in bijvoorbeeld de kost- en levertijd van artikelen. Dat maakt kostenbewust engineeren mogelijk. Tijdens het ontwerp van een assembly kan de stuklijst (BOM) al worden aangemaakt in Ridder iQ en worden voorzien van de juiste PDM- of PLM-data.

Stuklijsten aanmaken
Tijdens het ontwerp van een assembly wordt de stuklijst al aangemaakt in Ridder iQ, voorzien van de juiste PDM- of PLM-data. DXF-, STEP- en PDF-bestanden worden direct op detailniveau overgezet naar Ridder iQ. Daardoor is deze data meteen beschikbaar, bij zowel inkoop, productie als assemblage. Hiermee verkort u uw werkvoorbereidingstraject tot een factor 10!

Stuklijsten genereren
Ridder iQ PDM/PLM Integratie genereert stuklijsten in samenwerking met PDM en PLM. Onze module voorziet de tekeningen (documenten) van part/pos-nummering. Aan de hand hiervan wordt de engineeringdatabase online via PDM of PLM verbonden aan Ridder iQ. Het zoeken in deze database is onbeperkt en snel. Na afsluiting van de tekening genereert Ridder iQ de stuklijst.

Ridder iQ Workshop

24 oktober 2018
12:00
Ridder Data Systems ,Zele
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met onze specialist

Wouter Fonteyn
w.fonteyn@ridderdatasystems.be
+32 (0) 52 57 88 44


Andere oplossingen

Projectmanagement

Projectmanagement

Creëer uw projecten met fases en budgetregels en beheer realtime alle lopende projecten.

Productieplanning

Productieplanning

Realtime inzicht in uw capaciteit. Voor een flexibele orderacceptatie en het behalen van levertijden.

Productconfigurator

Productconfigurator

Configureer uw complexe samengestelde producten snel en secuur, en neem deze direct in productie.