Service en Onderhoud

Klanten worden steeds veeleisender op het vlak van service en een goede dienstverlening. Het is dus belangrijk dat u de producten waarop service wordt verleend, goed beheert. Daarnaast moet u uw servicemonteurs snel en eenvoudig kunnen inplannen zodat ze tijdig bij de klant zijn. Met Ridder IQ Service en Onderhoud software heeft u uw service stevig in de hand.


Voor wie?

Ridder iQ Service en Onderhoud is bedoeld voor bedrijven die service willen verlenen op hun producten, of die nu door henzelf zijn geproduceerd en geleverd, of door een ander bedrijf.

Hoe werkt het?
Producten waarop service wordt verleend, worden in Ridder iQ als serviceobject aangemaakt. Per serviceobject kunt u aangeven wie de eigenaar is, waar het product zich bevindt en wie de contactpersoon is. Ook kunt u aangeven in welk order het product geproduceerd of verkocht is. En natuurlijk kunt u zaken als tellerstanden, garantiedata, standaardonderhoudsmonteurs, en andere specifieke kenmerken aangeven.

Objectbomen
Om goede service te verlenen is het belangrijk om inzicht te hebben in zowel de ‘as built’ als de ‘as maintained’ situatie van een serviceobject. Ridder iQ biedt de mogelijkheid om de as built situatie direct in te lezen in een objectboom van een serviceobject. Ook biedt Ridder iQ de mogelijkheid om manueel een objectboom aan te maken, bijvoorbeeld voor extern geproduceerde serviceobjecten.

Servicebonnen
Naast het eenvoudig aanmaken en beheren van de serviceobjecten biedt Ridder iQ de mogelijkheid om servicebonnen aan te maken. Er kan direct een servicebon aangemaakt worden vanuit een serviceobject of relatie, zodat het materiaalgebruik en de bestede uren bij te houden of te boeken zijn per servicebon. De verschillende tarieven van kilometers en machine-, reis-, en manuren kunnen worden vastgelegd en beheerd in de stambestanden.

Facturering
De servicebon kan gefactureerd worden volgens een vooraf vastgelegd principe. Dit kan bijvoorbeeld een groepering zijn van uren per monteur of uren per week. Verder is er de mogelijkheid om de factuur te wijzigen ten opzichte van de geboekte uren en materialen. Dit kan voorkomen bij het geven van garantie, kortingen of het afronden.

Ridder iQ Workshop

6 december 2017
12:00
Ridder Data Systems ,Zele
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met onze specialist

Wouter Fonteyn
w.fonteyn@ridderdatasystems.be
+32 (0) 52 57 88 44


Andere oplossingen

Service App

Service remote app

De complete (off-line) field service app voor uw service- of montage medewerkers

Shopfloor Control

Shop Floor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg real-time inzicht in de status van de lopende bewerkingen.

Productieplanning

Productieplanning

Plan uw productie met een Gantt-diagram en maak uw capaciteit en bezetting inzichtelijk