Shop Floor Control

Is de productie al gestart? Is het product al gereed? U wilt altijd een nauwkeurige en up-to-date status van uw orders, waarin gewijzigde start- en einddata zijn verwerkt. Ridder iQ Shop Floor Control biedt u een compleet geïntegreerde oplossing om uw werkvloer papierloos aan te sturen.


Voor wie?

Ridder iQ Shop Floor Control is bedoeld voor bedrijven die hun werkvloer papierloos willen aansturen en direct inzicht willen in de geplande werkzaamheden en de status van orders.

Hoe werkt het?
Ridder iQ Shop Floor Control maakt een einde aan de werkvoorbereiding op papier. Uw werkvoorbereider kan per medewerker de uit te voeren werkzaamheden tot in detail aangeven. Door het toekennen van kwaliteiten per medewerker krijgt iedere medewerker per bewerkingsregel eenvoudig en digitaal inzicht in zijn uit te voeren werkzaamheden: per machine/werkplek, per startdatum/starttijd, welke bewerking hij moet uitvoeren, welke materialen er zijn toegekend, wat de vorige bewerking was en wat de volgende. De operator kan ook de bijhorende werktekening bekijken. Ridder iQ Shop Floor Control verhoogt de productiviteit en verlaagt de administratiekosten. Daarnaast kunnen de uren gecalculeerd worden op order (project, werknemer en bewerking).

Stel-en bewerktijden
In Ridder iQ Shop Floor Control zijn stel- en bewerkingstijden apart in te stellen. Daardoor zijn in de nacalculatie de juiste stel- en bewerkingstijden inzichtelijk. De medewerker kan ook tegelijkertijd stellen en bewerken. In dat geval wordt op basis van de voorgecalculeerde tijden de juiste verhouding op de nacalculatie geboekt.

In productie
Als een medewerker de bewerking start, dan verandert de status van de bewerkingsregel in Ridder iQ Shop Floor Control naar ‘in productie’. Is een bewerking gereed of gedeeltelijk gereed, dan wordt dit gemeld. Ridder iQ koppelt direct de gespendeerde uren aan de bewerking en het order.

Stapelen
Binnen Ridder iQ Shop Floor Control is het tevens mogelijk meerdere orders met dezelfde bewerking tegelijkertijd te starten, te ‘stapelen’. Als een medewerker meldt dat een stapel gereed is, dan wordt de gespendeerde tijd op basis van de voorcalculatie automatisch, naar rato, op de betreffende orders geboekt.

Ridder iQ Workshop

6 december 2017
12:00
Ridder Data Systems ,Zele
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met onze specialist

Wouter Fonteyn
w.fonteyn@ridderdatasystems.be
+32 (0) 52 57 88 44


Andere oplossingen

Barcode uren

Barcode uren

Direct inzicht in uw productie door middel van barcodescanners die bewerkingen in de productie registreren

Projectplanning

Projectplanning

Bewaak uw verschillende fases, houd zicht op uw resources en de status van uw materialen

Partijregistratie

Traceability

Volledige traceerbaarheid van alle ruwe materialen en grondstoffen gebruikt in uw eindproducten