Ridder ontstond uit de inventiviteit van oprichter Frans Nugteren. Hij wilde destijds een overzicht krijgen van wat een product hem kostte en wat het hem opbracht, kortom zijn resultaat op aangenomen orders en projecten. Er was niks op de markt dat hem verder hielp, dus ontwikkelde hij een eigen systeem. Diverse collega-bedrijven toonden meteen interesse, wat resulteerde in de oprichting van Ridder Data Systems BV in 1982 in Ridderkerk (Nederland). De zoon van Frans, Henri, bouwde het bedrijf uit tot Ridder zoals het nu is: producent van ERP-software waardig aan een marktleider. Met ongeveer 100 medewerkers bedienen wij tegenwoordig meer dan 850 bedrijven in de maakindustrie die naar volle tevredenheid werken met onze software.

De Belgische markt wordt sedert eind 2016 bediend vanuit een eigen vestiging in Zele. Het team onder leiding van Gregory van Gils biedt huidige en toekomstige klanten alle mogelijke ondersteuning. “Met reeds 75 klanten was de tijd rijp om hier een eigen vestiging te openen. Alles wat dicht bij de klant moet zijn, projectbegeleiding, opleiding, training kan nu vanuit Zele gebeuren. En daar hebben we een heel complementair team voor. Dat maakt dat we kmo’s vanuit verschillende invalshoeken kunnen begeleiden bij het automatiseren van al hun bedrijfsprocessen op elk niveau. We kijken ter plaatse hoe ze vandaag werken en gaan samen aan de slag om hun processen te verbeteren en te automatiseren. Steeds in samenspraak en dat voor de volledige keten: CRM, calculatie, stuklijsten, werkvoorbereiding, inkoopadministratie, documentbeheer, voorraadbeheer, planning enzovoorts. Alles kan gecentraliseerd en gekoppeld worden binnen het ERP-pakket. En dat perfect op maat van een kmo. Ook qua budget.”

Onze visie

Wij stellen onze klant centraal. Dit mag u van een marktleider als Ridder verwachten. Innovatie, deskundig, flexibel en servicegericht zijn enkele kernbegrippen uit onze belofte. Om aan deze belofte te kunnen voldoen zullen wij de trends in de markt op de voet volgen. De ketenintegratie is er zo één. Ridder omarmt hierbinnen het begrip ‘Connectivity’. Connectivity houdt voor ons in dat we met verschillende innovatieve samenwerkingen binnen de keten komen met dé totaaloplossing voor de maakindustrie. Gestoeld op het gebruik van de meest actuele technologie en gevoed door flexibele technische integraties met branchespecifieke IT-oplossingen.

Connectivity - Integreren met Ridder iQ als centrale bron van informatie

Ridder Data Systems - Missie

Onze missie

Wij beschouwen automatisering als kernactiviteit en stellen onze klanten centraal. Het denken in standaarden en het optimaal beheren van de kritische bedrijfsprocessen van onze klanten staan voorop, waarbij we krachtig leiderschap willen tonen. Onze missie bestaat erin om kwalitatief hoogwaardige oplossingen en kennis te bieden op het gebied van geïntegreerde informatiesystemen voor de maakindustrie.

Historie en zusterbedrijven

De grondvesten van Ridder zijn in 1953 al gelegd. In dat jaar startte Frans Nugteren in Ridderkerk (Nederland) een bedrijf dat machines ontwikkelde en produceerde voor de land- en tuinbouw. Door de inpoldering van Flevoland zijn wij in 1963 naar Harderwijk verhuisd. Op een gegeven moment was er behoefte aan een gedegen voor- en nacalculatie voor complexe machines. Eind jaren 70 was hier nog geen software voor en zijn wij zelf iets gaan bouwen. In 1982 werd op aanraden van de Nederlandse Metaalunie en een aantal bedrijven uit de omgeving de basis gelegd voor het bedrijf dat Ridder Data Systems nu is. Een branchespecifiek softwarehuis dat inmiddels bestaat uit een kleine 100 medewerkers. De jarenlange praktijkkennis van de maakindustrie is de basis van Ridder Data Systems. Deze kennis blijft dagelijks gevoed vanuit onze eigen praktijk. Naast Ridder Data Systems hebben wij een 3-tal productiebedrijven waaronder Ridder Drive Systems (producent van aandrijfsystemen), Ridder Climate Screens (producent van hoogwaardige klimaatschermen) en HortiMax (klimaatregeling in kassen). Dankzij onze solide basis, groeien wij nog steeds groeiende verder als gezonde organisatie.