Ridder iQ is de nieuwste generatie ERP software van Ridder Data Systems. Als enige pakket in de markt is Ridder iQ volledig nieuw gebouwd, gebaseerd op de nieuwste technologieën zoals .NET, C# en gebruiken wij MS-SQL als database. Ridder iQ bundelt de kennis, functionaliteit en praktijkervaring die wij sinds 1982 hebben opgedaan. Hierdoor is Ridder iQ dé ERP oplossing binnen de maakindustrie.

Ridder iQ, in basis al compleet

Ridder iQ heeft al enorm veel functionaliteit in de basis. Zo bestaat Ridder iQ uit een zeer compleet CRM systeem met een integratie naar Exchange en Outlook, aankoop- en verkoopadministratie, calculatie en stuklijsten, werkvoorbereiding, voorraadadministratie, urenadministratie, documentenbeheer systeem, geïntegreerde rapportontwerper en een autorisatiesysteem. Naast deze zeer complete basis module zijn er nog een aantal branche specifieke additionele modules die maken dat Ridder iQ perfect aansluit op uw bedrijf. Daarnaast is Ridder iQ verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Vlaams, Frans en Duits.

Ridder iQ - Voorwaardelijke opmaak

Informatie komt naar u toe

De tijd van zoeken naar informatie en het printen van lijsten is voorbij. In Ridder iQ kunt u op basis van een rol, of specifieke gebruiker, real-time informatie voorgeschoteld krijgen. Maak zelf gemakkelijk overzichten en dashboards met de voor u relevante informatie en krijg wanneer u dit wenst, notificaties van uw werkzaamheden. Door middel van voorwaardelijke opmaak kunt u zaken heel gemakkelijk inzichtelijk maken.

Had er al een koopdeel binnen moeten zijn, dreigt een order onder de gewenste marge te komen of heeft u niet voldoende resources tot uw beschikking? Ridder iQ maakt het direct visueel inzichtelijk voor u. Dit werkt zo gebruiksvriendelijk dat de meeste gebruikers dit ook zelf in kunnen stellen en beheren.

Altijd kunnen sturen op basis van real-time informatie

Wij hebben als enige MKB leverancier in Nederland QlikSense volledig geïntegreerd in onze software. Met deze Business Intelligence mogelijkheden bent u in staat om constant de juiste beslissing te maken op basis van betrouwbare informatie. U maakt naar eigen behoefte analyses en overzichten. Een groot voordeel ten opzichte van traditionele rapportontwerpers is dat u ook “what if” en cross analyses kan doen om vervolgens op specifieke oorzaken op een lager niveau binnen Ridder iQ en/of externe systemen door te zoomen.

Uiteraard kunt u ook draaitabellen maken in Ridder iQ, dit zijn gegroepeerde overzichten waar u snel berekeningen op los kunt laten. Gebruikt u bepaalde analyses vaker? Dan slaat u deze met één druk op de knop op en kunt u deze later weer gebruiken met bijgewerkte actuele informatie.

Ridder iQ - QlikSense dashboard
Ridder iQ - Schermindeling

Bepaal zelf uw schermindeling

Wij zijn van mening dat een ERP systeem u ten dienst staan. Daarom kunt u op bedrijfs- rol- en zelfs gebruikersniveau bepalen hoe een scherm is ingedeeld, wat voor informatie hier staat of ingevoerd dient te worden. Informatie die u niet gebruikt hoeft u dus ook niet in te voeren. Wat ook prettig is, is dat u bijvoorbeeld een order invoerscherm heeft om grote projecten in te voeren, maar daarnaast ook een beknopt orderscherm voor de verkoop van bijvoorbeeld spare-parts.

Beide schermen hebben uiteindelijk hetzelfde doel; informatie invoeren die er op dat moment toe doet. Deze unieke functionaliteit draagt eraan bij dat Ridder iQ het meest gebruiksvriendelijke en dynamische pakket in de markt is waarbij rol gestuurd werken volledig wordt ondersteund.

Voeg zelf dynamische velden toe aan Ridder iQ

Hoe compleet of branchespecifiek Ridder iQ ook is, er zijn altijd bedrijfsspecifieke zaken die nu ergens in een Excel bestand staan, maar die u graag ook in het ERP systeem zou willen borgen. Zo kunt u aan hele simplistische zaken denken, zoals de data waarbij het rijbewijs vernieuwd moet worden van uw medewerkers of het vastleggen van kledingmaten van uw medewerkers voor het bestellen van veiligheidsmateriaal.

Maar ook wat complexere zaken zoals data van externe keuringsinstanties, die u wellicht aan een serviceobject wilt koppelen en kenbaar wilt maken aan uw servicemonteurs op de Ridder iQ service app. De mogelijkheden zijn onbeperkt en hierdoor draagt deze functionaliteit sterk bij aan onze visie omtrent connectivity; Ridder iQ als centraal punt binnen uw organisatie.

Ridder iQ - Vrije velden
Ridder iQ - Workflow acties

Bepaal uw eigen workflow

De meeste bedrijven passen naadloos in de standaard van Ridder iQ dankzij de branchetemplates die Ridder heeft ontwikkeld. Echter komt het voor dat een proces binnen een bedrijf net even anders loopt, of dat u een extra controle of accordering wilt toevoegen. Dankzij de dynamische opbouw van Ridder iQ kunt u ons ERP systeem volledig naar uw eigen hand zetten. Ridder iQ kan zich als een jas om uw bedrijf en uw bedrijfsprocessen vormen.

Onze oplossingen

Ridder iQ Analytics

Zonder goede managementinformatie kunt u uw maakbedrijf niet goed aansturen. Ridder iQ Analytics powered by Qlik Sense biedt de oplossing.
Productconfigurator

Productconfigurator

Configureer uw complexe samengestelde producten snel dankzij de Productconfigurator en neem ze direct in productie
Productieplanning

Productieplanning

Plan uw productie met een Gantt-diagram en maak uw capaciteit en bezetting inzichtelijk
Scan Sys

Scan Sys

Scan en herken data op diverse documenten zoals aankoopfacturen voor een snelle controle

CRM App

Integreer real-tme en bi-directioneel met o.a. webportals, apps, machines en organisaties voor ketenintegratie.
Service App

Service remote app

De complete (off-line) field service app voor uw service- of montage medewerkers
Partijregistratie

Traceability

Volledige traceerbaarheid van alle ruwe materialen en grondstoffen gebruikt in uw eindproducten
PDA logistiek

PDA Logistiek

Beheer uw magazijnen en verzamel onderdelen voor een productieorder met een PDA-scanner
CAM integratie

CAM integratie

Diverse CAM-systemen kunnen rechtstreeks geïntegreerd worden voor een efficiënte nesting en een volledige nacalculatie
PDM integratie

PDM integratie

Wanneer u voor het artikelbeheer een PDM-systeem gebruikt, kan dat naadloos in Ridder iQ geïntegreerd worden.
CAD integratie

CAD integratie

Integreer uw CAD-pakket, zodat er automatisch stuklijsten worden gegenereerd
Shopfloor Control

Shop Floor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg real-time inzicht in de status van de lopende bewerkingen.
Projectplanning

Projectplanning

Bewaak uw verschillende fases, houd zicht op uw resources en de status van uw materialen
Projectmanagement

Projectmanagement

Creëer een project met fases en budgetregels en beheer uw volledige project
Financiële Integratie

Financiele integratie

Ridder iQ integreert bi-directioneel en real-time in diverse boekhoudpakketten. U bent vrij in het bepalen van uw boekingsschema
Service en Onderhoud

Service en Onderhoud

Verleen ad-hoc en periodiek service op uw objecten in het veld en maak servicecontracten aan
Barcode uren

Barcode uren

Direct inzicht in uw productie door middel van barcodescanners die bewerkingen in de productie registreren